Vitals Immuunformule pro - Drogist Regentesse
Menu
Vitals Immuunformule pro

Vitals Immuunformule pro

€ 49,95 € 39,96  Omschrijving

  Vitals Immuunformule pro

  Immuunformule Pro is een complete formule met de belangrijkste nutriënten die de werking van het immuunsysteem ondersteunen. Het bevat vitamine A, C, D, selenium en zink die allemaal op hun eigen manier een positieve invloed hebben op de weerstand. Eén capsule bevat de hoeveelheden die nodig zijn voor een dagelijkse ondersteuning. In situaties waarin er een verhoogde behoefte bestaat, is het mogelijk om tijdelijk de dosering te verhogen naar twee per dag. Uniek aan dit product is de hoge dosering quercetine in de zeer goed opneembare fytosomale vorm (Quercefit®). Verder geeft deze formule gebruiksgemak omdat al deze nutriënten in deze doseringen samen in één capsule zitten, waardoor er voor een effectieve ondersteuning van het immuunsysteem in veel gevallen volstaan kan worden met één supplement. Waar mogelijk is in Immuunformule Pro gekozen voor merkingrediënten van de hoogste kwaliteit en met de beste wetenschappelijke onderbouwing.

  Quercetine (Quercefit®)
  Het hoogst gedoseerde ingrediënt in dit product is quercetine. Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden. In Immuunformule Pro wordt gebruikgemaakt van quercetine met de merknaam Quercefit®, van de Italiaanse producent Indena. 500 en 1000 mg Quercefit® zijn dezelfde doseringen die zijn toegepast in meerdere humane onderzoeken. Quercefit® bevat quercetine die gewonnen is uit de bloemen van de honingboom (Sophora japonica). De opname en biologische beschikbaarheid van de quercetine in Immuunformule Pro is sterk verbeterd door toepassing van de gepatenteerde Phytosome®-technologie. De term Phytosome (of fytosoom) komt van het Griekse woord phuton (plant) en soma (lichaam). Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt het natuurlijke samenklonteren van specifieke, slecht opneembare fytonutriënten (zoals quercetine) beperkt, en worden deze gemengd met fosfolipiden (fosfatidylcholine) uit zonnebloemlecithine. De werkzame stoffen worden niet ingekapseld (zoals in liposomen), maar er ontstaat een homogeen mengsel van kleine, goed opneembare deeltjes. Bioflavonoïden (zoals quercetine) hebben namelijk een natuurlijke affiniteit voor fosfolipiden. Het resultaat is de vorming van fytosomen, waarbij de bioflavonoïden hechten aan de fosfolipiden. Op deze manier worden ze extra goed opgenomen. Celmembranen (zoals van cellen in de dunne darm) bestaan immers zelf ook uit een fosfolipiden-dubbellaag, waardoor deze fytosomen de darmwand uitstekend kunnen passeren en de actieve bestanddelen goed opgenomen kunnen worden in de circulatie. Uit studies is gebleken dat de opname en biologische beschikbaarheid van quercetine 10-20 keer beter wordt door deze Phytosome®-technologie.

  Vitamine D3 (Vitamin D3V®) 
  Als voedingssupplement heeft de vorm van vitamine D3 qua effectiviteit een grote voorkeur boven vitamine D2. Een nadeel van vitamine D3 is echter dat het in de meeste gevallen gemaakt wordt uit schapenwolvet en dus niet geschikt is voor veganisten. In Immuunformule Pro wordt daarom gebruikgemaakt van een nieuwere vorm van vitamine D3 uit algen (Vitamin D3V®). Hiermee is Immuunformule Pro ook geschikt voor veganisten. Immuunformule Pro geeft een ruime dosering vitamine D als aanvulling op de voeding en de eigen aanmaak door zonlicht.

  Vitamine K2 (K2Vital®Delta)
  In Immuunformule Pro is gekozen voor doseringen van deze vitamine die effectief zijn gebleken in humane onderzoeken. Ook de kwaliteit van de gebruikte vitamine K2 is een aandachtspunt. Vitamine K2 staat er immers om bekend dat het zeer instabiel is. In combinatie met mineralen of bepaalde hulpstoffen kan het gehalte vitamine K2 in een voedingssupplement snel afnemen. Dit is natuurlijk zeer onwenselijk, omdat je een product gedurende de volledige houdbaarheidstermijn wilt kunnen bewaren. De Noorse producent Kappa Bioscience heeft een vitamine K2-grondstof ontwikkeld die zeer goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Door middel van een gepatenteerd micro-encapsulatieproces wordt de K2 volledig omhuld, waardoor de stabiliteit zelfs in producten met agressieve mineraalverbindingen gegarandeerd wordt. Vitals heeft K2Vital®Delta als beste vitamine K2-grondstof geselecteerd na uitvoerige stabiliteitstesten met verschillende K2-grondstoffen in diverse samenstellingen.

  Selenium
  Selenium (ook wel seleen) is een essentieel spoorelement. In dierlijke en plantaardige producten komt het voor in zowel organische vorm (selenomethionine of selenocysteïne) als anorganische vorm (seleniet of selenaat). De organische vormen worden anderhalf tot tweemaal beter opgenomen door het lichaam dan de anorganische vormen. Een lage seleniuminname komt in Europa regelmatig voor, onder meer bij vegetariërs. Dit komt vooral omdat de Europese bodem arm is aan selenium en gewassen daardoor minder selenium bevatten.

  Zink (TRAACS®)
  Immuunformule Pro bevat zink in de vorm van zinkbisglycinaat. Hierbij is ieder zinkdeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. De algemene term voor een dergelijke verbinding is aminozuurchelaat of aminozuurgecheleerd mineraal. Het woord ‘chelaat’ komt uit het Grieks en betekent ‘klauw’. Er is gekozen voor deze verbindingsvorm omdat de biologische beschikbaarheid ervan bijzonder goed is. En daarbij maakt Vitals uitsluitend gebruik van echte aminozuurchelaten van Albion Minerals, herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS®, dat staat voor The Real Amino Acid Chelate System. Hiermee wordt gegarandeerd dat het daadwerkelijk om een chelaat gaat en niet slechts om een mengsel van een mineraal met een aminozuur, waarvan sommige producenten ten onrechte beweren dat dit ook een aminozuurchelaat is.

  - vitamine A, C, D, selenium en zink hebben een positieve invloed op 
    het immuunsysteem.
  - vitamine A is goed voor de slijmvliezen in de longen en de darmen.
  - vitamine C, selenium en zink hebben een antioxidatieve werking.
  - vitamine C ondersteunt het energieniveau en kan helpen bij 
    vermoeidheid.
  - vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling.
  - zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A.

  Samenstelling per capsule:

   

  RI* 

  Quercefit® (quercetine en lecithine)            
  Waarvan quercetine                                     

  500 mg
  200 mg

  -
  -

  Vitamine A (retinylacetaat)                          

  300 µg-RE**

  37,5%

  Vitamine C (ascorbinezuur)                          

  80 mg

  100%

  Vitamine D3 (cholecalciferol, Vitamin D3V®, 1000 ie)

  25 µg

  500%

  Vitamine K2 (menaquinon-7, K2Vital® Delta)

  90 µg

  120%

  Selenium (L-selenomethionine)                   

  50 µg

  91%

  Zink (bisglycinaat, TRAACS®)                        

  10 mg

  100%

  *RI = referentie-inname

  ** μg-RE = μg retinolequivalenten

  Quercefit® is een combinatie van quercetine met fosfolipiden uit lecithine, geproduceerd met Phytosome®-technologie. Quercefit® en Phytosome® zijn geregistreerde handelsmerken van Indena S.p.A., Italië.

  Vitamin D3V® is een geregistreerd handelsmerk van ProTecNutra Ltd.

  K2Vital® is een geregistreerd handelsmerk van Kappa Bioscience AS. K2Vital® Delta is een micro-encapsulatietechnologie waarvoor patent is aangevraagd en die onder licentie van Kappa Bioscience AS kan worden gebruikt.

  TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) is een geregistreerd handelsmerk van Albion Minerals.

  Ingrediënten
  Quercetine (extract uit honingboom, Sophora japonica, bloem), vegetarische capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave-zetmeel), vitaminen (C, A, D3, K2), vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), mineralen (zink, selenium), antiklontermiddelen (calciumzouten van vetzuren, siliciumdioxide).

  Gebruik
  1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met water innemen. Bij een verhoogde behoefte tijdelijk 2 keer per dag 1 capsule.

  Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

  Let op:
  Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. De vitamine K in dit product maakt het niet geschikt bij gelijktijdig gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon). Bij 2 capsules per dag dient de inname beperkt te worden tot enkele weken/maanden.

  Fabrikant
  Vitals Voedingssupplementen BV
  Pieter Lieftinckweg 29
  1505 HX Zaandam

  Dit product is een voedingssupplement.

  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

  Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, behalve indien anders geadviseerd op het etiket.

  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

  Vitals Immuunformule pro bestel je snel en veilig online bij Drogist Regentesse. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden.

  Specificaties

  Artikelnummer963080
  EAN nummer8716717004195
  inhoud 60 capsules
  collectie Voedingssupplementen
  Productsoort Vitamine multi
  Z-Index 17099811

  Shop meer