Vitals Enzymformule pro - Drogist Regentesse
Menu
Vitals Enzymformule pro

Vitals Enzymformule pro

Vitals Enzymformule pro

€ 29,95 € 23,96  Omschrijving

  Vitals Enzymformule pro
  Met BioCore® Optimum Complete en Tolerase® G

  Enzymenformule Pro is een uitgebalanceerde formule met diverse soorten enzymen, waaronder koolhydraat-, eiwit- en vetsplitsende enzymen. Het product bestaat uit een enzymencomplex (BioCore® Optimum Complete) aangevuld met een speciaal glutensplitsend enzym met de merknaam Tolerase® G. Gluten zijn eiwitten die van nature voorkomen in bepaalde graansoorten, zoals tarwe, rogge en gerst. Omdat gluten rijk zijn aan het aminozuur proline, kunnen deze lastig afbreekbaar zijn. Enzymenformule Pro kan bij elke maaltijd gebruikt worden en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

  Wat zijn enzymen?
  Het woord enzym komt van het Griekse ‘enzymos’, dat ‘in gist’ betekent. Een enzym is een eiwit dat een specifieke chemische reactie kan ondersteunen zonder daarbij zelf te worden verbruikt of van vorm te veranderen. Het kan bepaalde stoffen, zoals die in voeding, splitsen in kleinere bouwstenen. Elk enzym heeft een bepaalde zuurgraad (pH) en temperatuur waarbij de activiteit optimaal is.

  Enzymactiviteit
  Bij enzymen is het gebruikelijk om de hoeveelheden niet te vermelden in milligrammen of grammen, maar in een specifieke enzymactiviteit. Het gaat er immers niet om hoeveel een enzym weegt, maar om hoe goed en hoe snel een enzym een bepaalde stof kan splitsen. Dit wordt weerspiegeld in de enzymactiviteit. Er zijn internationale richtlijnen die aangeven hoe je per enzym de activiteit kunt meten en hoe je deze weergeeft op het etiket. De meeteenheid verschilt per enzym en de verschillende afkortingen verwijzen naar de manier waarop ze de enzymactiviteit van die specifieke enzymen bepalen. Een voorbeeld hiervan is DU (afkorting van Dextrinizing Unit), waarmee wordt aangegeven hoe goed en hoe snel zetmeel door dit specifieke amylase wordt gesplitst in kortere koolhydraatketens (dextrinen). Hoe hoger de genoemde waarde, hoe sterker de enzymactiviteit.

  Hoe worden de enzymen in Enzymenformule Pro gemaakt?
  Er zijn diverse soorten enzymen op de markt. Deze kunnen afkomstig zijn uit dierlijke bron, uit planten of uit micro-organismen. BioCore® Optimum Complete van Deerland en Tolerase® G van DSM worden beide geproduceerd door middel van een fermentatieproces met gebruikmaking van micro-organismen (zoals gisten). Deze micro-organismen worden gekweekt op een voedingsbodem en zij zetten door fermentatie de nutriënten in die voedingsbodem om in enzymen. Micro-organismen hebben specifieke voorkeuren wat betreft de voedingsbodem waar zij het beste op gedijen. Voor de productie van BioCore® Optimum Complete is het daarom nodig om wat tarwe en soja te gebruiken bij het fermentatieproces, als onderdeel van de voedingsbodem. Na afloop van het fermentatieproces worden de gevormde enzymen door producent Deerland zorgvuldig gefilterd om resterende tarwe en soja zoveel mogelijk te verwijderen. Maar het is dus mogelijk dat er nog een hele kleine hoeveelheid hiervan achterblijft in het eindproduct, vandaar dat dit op het etiket staat vermeld.

  Samenstelling per dagdosering van 3 capsules 
  Enzymcomplex (BioCore® Optimum Complete)330 mg
  Waarvan: 
  - protease63.000 HUT
  - protease12000 PC
  - protease150 SAPU
  - amylase10.500 DU
  - glucoamylase37 AGU
  - alfa-galactosidase450 GaIU
  - lactase3.000 ALU
  - invertase1.200 SU
  - lipase1.500 FIP
  - zure maltase21 MaltU
  - peptidase6 AP
  Propyl-oliogopeptidase (Tolerase® G)80.000 PPI
  Tolerase® is een geregistreerd handelsmerk van 
  DSM Nederland BV.
  BioCore® is een geregistreerd handelsmerk van 
  Deerland Probiotics & Enzymes Inc.
   

  Ingredienten
  Enzymencomplex (bevat mogelijk sporen van TARWE en SOJA), antiklontermiddel (rijstvezels), vegetarische capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave zetmeel), prolyl-oligopeptidase.

  Gebruik
  3 keer daags 1 capsule bij het ontbijt, lunch en avondeten met water innemen.

  Dit product is geen vervanging van een glutenvrij dieet, en is niet bedoeld om coeliakie te voorkomen of te behandelen.

  Fabrikant
  Vitals Voedingssupplementen BV
  Antwoordnummer 894 
  1500 VB  Zaandam

  Dit product is een voedingssupplement.

  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

  Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, behalve indien anders geadviseerd op het etiket.

  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

   

  Vitals Enzymformule pro bestel je snel en veilig online bij Drogist Regentesse. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden.

  Specificaties

  Artikelnummer227345
  EAN nummer8716717004096
  inhoud 90 capsules
  collectie Gezondheidsproducten
  Productsoort Algemeen
  Z-Index 17023548

  Shop meer