Vitakruid Vitamine D3 5 mcg - Drogist Regentesse
Menu
Vitakruid Vitamine D3 5 mcg

Vitakruid Vitamine D3 5 mcg

Vitamine D3 5 mcg / 200 IE

€ 19,90 € 14,93  Omschrijving

  Vitamine D3 5 mcg / 200 IE

  Voordelen van Vitamine D3 – 5 mcg voor u op een rijtje:
  - Hoogst biologisch beschikbare vorm vitamine D3
  - Lage dosering maakt specifieke aanpak mogelijk
  - D3 heeft talloze gezondheidsbevorderende effecten
  - Kleine tablet voor optimaal slikgemak

  Hoog biologisch beschikbaar
  Een ontoereikende vitamine D huishouding is door de schaarste aan zonnestralen in onze koude Benelux vaker regel dan uitzondering. Desondanks kan een evenwichtig voedingspatroon een effectieve remedie vormen. De vormen ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3) zijn namelijk respectievelijk te vinden in paddenstoelen en voeding van dierlijke oorsprong. Paddenstoelen en dieren maken op dezelfde manier vitamine D aan als mensen, onder invloed van uv-straling (zonlicht). De vorm die u consumeert uit dierlijke producten (vitamine D3) is zelfs exact dezelfde vitamine D die onze menselijke huid aanmaakt, en daarom de meest biologisch beschikbare vorm voor ons menselijk verteringsgestel.

  Lage dosering
  Vitamine D3 – 5 mcg van Vitakruid is het product bij uitstek om uw basisdosering vitamine D3 in kleine stapjes aan te vullen. De lage dosering maakt het mogelijk een ontoereikend vitamine D gehalte heel specifiek aan te pakken. Gebruikt u bijvoorbeeld één van de Multi’s Dag & Nacht van Vitakruid dan krijgt u dagelijks tussen de 10 mcg en 25 mcg vitamine D3 binnen. Er bestaan echter specifieke doelgroepen die een iets grotere vitamine D behoefte hebben. Extra suppletie met Vitamine D3 – 5 mcg naast gebruik van een van de Multi’s Dag & Nacht van Vitakruid is dan aan te raden.

  Talloze gezondheidsbevorderende effecten
  Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi dat de zonnevitamine ook in onze dagelijkse voeding vertegenwoordigd is, maar de hoeveelheden zijn verwaarloosbaar. Om u een beeld te geven, u moet rond de 500 gram gebakken zalm per dag eten om in uw vitamine D behoefte te voorzien. Daarnaast is de zon in Nederland slechts vijf maanden per jaar fel genoeg om de huid in haar stralingsbehoefte te voorzien. D3 suppletie lijkt dus voor elke Nederlander behoefte in plaats van luxe, vooral in de donkere maanden. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos. De zonnevitamine zorgt onder andere voor een verhoogde calciumopname, verbeterde celdifferentiatie, goede spierfunctie, gezond immuunsysteem, sterke botten en een florissant gebit.

  Kleine tablet
  De vitamine D3 – 5 mcg tebletten zijn uiterst klein. We praten over een doorsnee van slechts zeven millimeter, een gemiddeld gewicht van 125 milligram en een dikte van rond de drie millimeter. Zelfs het doorslikken van meerdere tabletten tegelijk moet dus geen enkel probleem vormen!

  - Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
  - Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
  - Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
  - Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
  - Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden.

  Samenstelling per dagdosering van 1 tablet: RI*

  Vitamine D3

  5 µg

  100%

  * Referentie-inname
  Ingredienten
  microcrystalline cellulose (vulstof), HPMC (vulstof), natriumcroscarmellose (bevochtigingsmiddel), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), Vitamine D (cholecalciferol)
  Gebruik
  Neem 1 tot 2 tabletten per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

  Fabrikant:
  Vitakruid BV
  Jacobus Spijkerdreef 430
  2132 PZ Hoofddorp

  Dit product is een voedingssupplement.

  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

  Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, behalve indien anders geadviseerd op het etiket.

  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

  Vitakruid Vitamine D3 5 mcg bestel je snel en veilig online bij Drogist Regentesse. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden.

  Specificaties

  Artikelnummer725054
  EAN nummer8717438690131
  inhoud 250 tabletten
  collectie Voedingssupplementen
  Productsoort Vitamine enkel
  Subcategorie 2 Vitamine D
  Z-Index 15266346

  Shop meer