Vitakruid Magnesium tauraat met P-5-P - Drogist Regentesse
Menu
Vitakruid Magnesium tauraat met P-5-P

Vitakruid Magnesium tauraat met P-5-P

Vitakruid Magnesium tauraat met P-5-P

€ 25,90 € 19,43  Omschrijving

  Vitakruid Magnesium tauraat met P-5-P

  Voordelen van Magnesium Tauraat voor u op een rijtje:
  - De organisch gebonden vorm Magnesium Tauraat
  - Magnesium gebonden aan een l-taurine
  - Hoge opneembaarheid elementair magnesium
  - Vitamine B6 in de veilige en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat

  Organisch gebonden
  Magnesiumtauraat is een biologische beschikbare en organisch gebonden vorm van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar en worden daardoor minder goed opgenomen. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld maar een biologische beschikbaarheid van 4%. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat maar voor een luttele 8 mg effectief is. De beste vormen die we kennen zijn magnesiumchelaten zoals, magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumbisglycinaat. Uw dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die u dagelijks eet. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Uw lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die u uit reguliere voeding binnenkrijgt. Magnesium Tauraat van Vitakruid is dus een toegevoegde waarde binnen uw voedingpatroon!

  L-taurine
  Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. In deze combinatie hebben magnesium en taurine een synergetisch effect, waardoor deze vorm van magnesium zeer goed wordt geabsorbeerd. Absorptie van l-taurine vindt namelijk plaats via het aminozurentransportsysteem in de dunne darm. Door dit actieve transportsysteem komt het gebonden magnesium snel in de bloedsomloop terecht, alwaar het naar de rest van uw lichaam wordt getransporteerd. Hierdoor ondervindt u optimaal effect van het magnesium!

  Elementair magnesium
  Op een etiket dient altijd de elementaire hoeveelheid van een mineraal te zijn vermeld. De molecuulverbinding van magnesiumtauraat bevat 8% elementair magnesium. Dat lijkt misschien weinig, maar een elementaire hoeveelheid van magnesium van 60 mg dat afkomstig is uit 750 mg magnesiumtauraat kan beschouwd worden als een equivalent van ongeveer 400 mg elementair magnesium gebonden aan citraat. Immers de opneembaarheid magnesium gebonden aan l-taurine vele malen groter!

  Pyridoxaal-5-fosfaat
  Vitamine B6 heeft vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is de vitamine onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is veiliger dan pyridoxine. Vitakruid gebruikt in haar producten uitsluitend de vorm P-5-P.

  Claims
  - Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
  - Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
  - Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
  - Magnesium is van belang voor sterke tanden.
  - Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
  - Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.
  - Vitamine B6 is o.a. goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak.

  Samenstelling per dosering (1 vega capsules)RI*
  Magnesium (tauraat)60 mg16%
  L-Taurine (magnesiumtauraat)625 mg**
  Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat)1,5 mg107%
  * Referentie-inname
  ** Geen RI vastgesteld

  Ingredienten
  Magnesium tauraat, hypromellose (capsule), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), Pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6)

  Gebruik
  Neem 1 tot 4 capsules per dag. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.

  Fabrikant
  Vitakruid BV
  Jacobus Spijkerdreef 430
  2132 PZ Hoofddorp

  Dit product is een voedingssupplement.

  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

  Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, behalve indien anders geadviseerd op het etiket.

  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

  Vitakruid Magnesium tauraat met P-5-P bestel je snel en veilig online bij Drogist Regentesse. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden.

  Specificaties

  Artikelnummer723004
  EAN nummer8717438690063
  inhoud 90vc
  collectie Voedingssupplementen
  Productsoort Mineralen enkel
  Subcategorie 2 Magnesium
  Z-Index 15266370

  Shop meer