Vertargil Groene klei pasta tube - Drogist Regentesse
Menu
Vertargil Groene klei pasta tube

Vertargil Groene klei pasta tube

Vertargil Groene klei pasta in tube

€ 13,50 € 11,48  Omschrijving

  Vertargil Groene klei pasta in tube

  Verbeterde formule:
  Deze verbeterde formule heeft een heerlijke geur, is beter aan te brengen en is zeer huidvriendelijk. De kant-en-klare formule bestaat alleen uit pure groene klei uit Zuid-Frankrijk, biologisch rozen- en lavendelwater uit Bulgarije en, voor de houdbaarheid, een zeer kleine hoeveelheid (achter de komma) houdbaarheidsstof voor natuurcosmetica (Ecocert gecertificeerd). Producten gemengd met water zijn bederfelijk en moeten daarom altijd worden geconserveerd om bacterie- en schimmelvorming tegen te gaan.

  De essentiële oliën van tea tree en lavendel zijn op verzoek van vele professionals uit de formulering gehaald, zo kun je (indien nodig) zelf een essentiële olie toevoegen. Voeg dan 1-2 druppel(s) essentiële olie toe aan 1 eetlepel groene klei masker. Let op: los eerst de essentiële olie op in een theelepel plantolie. Het rozen- en lavendelwater vervangen het ‘gewone’ water en de essentiële oliën uit de oude formule. Hydrolaten zijn zeer zacht voor de huid, ze werken samentrekkend, tonifiërend, zuiverend en hebben een heerlijke geur.

  Over groene klei:
  Vertargil groene leem of groene klei is 100% door de natuur samengesteld, onbewerkt en wordt al vanaf de oudheid gebruikt. Klei is een levende, intelligente stof waarvan de werking nog nooit in het laboratorium is nagebootst. De oude Egyptenaren gebruikten klei uit de Nijl in de wondverzorging en ze gebruikten het bij het mummificeren. Boeren behandelden van oudsher de kwalen van hun huisdieren en vee met klei. Vaak was het aan wilde dieren te danken dat men de plaatsen met helende aarde ontdekte. Men merkte op dat gewonde dieren zich op speciale plaatsen in de modder wentelden en daarna snel herstelden.

  Groene leem of groene klei lijkt de krachtigste en meest werkzame onder de kleisoorten te zijn en is sterk reinigend. Groene klei bevat veel mineralen zoals aluminium, ijzer, silicium, calcium, magnesium, natrium en kalium. Er zijn restsporen van waterstof, titanium, chloor, fosfor, koolstof, mangaan en zwavel in aangetroffen. Het is rijk aan enzymen die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen.

  Kwaliteit:
  In het diepe zuiden van Frankrijk zijn in miljoenen jaren tijd kleilagen gevormd. Door het warme, zonnige klimaat is er veel zonne-energie in de klei opgeslagen. De klei wordt gewonnen, gedroogd in de zon en via een speciale techniek fijn getrild en gefilterd. Elke batch wordt door een laboratorium gecontroleerd op de hoogste normen voor inhoudsstoffen om een topkwaliteit te garanderen!

  • Maak supersnel een masker, pakking of kompres
  • Sterk reinigend en ondersteunt het huidherstel
  • Groene klei met rozen- en lavendelwater
  • Bevat van nature vele mineralen
  • Een fijne hulp bij een vette huid, puistjes en acne
  • 100% natuurlijke, zongedroogde klei

  Inhoudsstoffen groene klei
  SiO2 Silicium +/- 47.0 – 52.0 %
  AL2O3 Aluminiumoxide +/- 13.0 – 15.0 %
  CaO Calcium +/- 7.0 – 9.0%
  Fe2O3 IJzeroxide +/- 4.0 – 6.0%
  K2O Potassium +/- 3.0 – 5.0%
  MgO Magnesiumoxide +/- 2.0 – 3.0%
  Na2O Natrium +/- 0.1 – 0.3%
  MnO Mangaan +/- 0.1 – 0.3%
  P2O5 Fosfor +/- 0.1 – 0.2%
  Cu Koper +/- 20 +/- 10 ppm
  Co Kobalt +/- 15 +/- 10 ppm
  Li Lithium +/- 3 +/- 1 ppm
  Mo Molybdeen < 1 ppm

  Ingredienten
  Illite, Kaolin, Montmorillonite, Rosa damascena flower water*, Lavandula angustifolia flower water*, Neopres 221 (Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aqua). 
  *biologisch

  Gebruik
  Groene klei masker:
  Groene klei pasta is uitstekend in te zetten als reinigend en huidherstellend masker bij de normale tot vette huid. En zeer effectief bij puistjes en acne. Breng de groene klei pasta ruim aan op het gezicht. De groene klei pasta droogt in. Laat het masker maximaal 20 minuten inwerken. Verwijder het masker met warm water. De ingedroogde groene klei pasta is het makkelijkst te verwijderen onder de douche. Zo wordt de klei ook goed weggespoeld.

  Het is mogelijk om aan deze kant-en-klare tube 1-2 druppel(s) essentiële olie toe te voegen aan 1 eetlepel groene klei masker. Let op: los eerst de essentiële olie op in een theelepel plantolie. 

  Heb je een droge en/of gevoelige huid? Ook dan kun je het groene klei gebruiken voor een reinigend en huidherstellend masker. Vanwege de sterk reinigende en uitdrogende werking van de klei is ons advies is dan om extra plantolie toe te voegen of af te dekken met folie of kompresdoeken. Op deze manier is het masker wat zachter en vriendelijker voor de huid en droogt het masker niet in. Na maximaal 20 minuten kun je het masker verwijderen met watjes of tissues en na reinigen met warm water.
  Ook kun je gebruik maken van groene klei poeder en deze mengen met een basisolie, zoals amandel of jojobaolie. 

  Groene klei pakkingen en kompressen:
  De kant en klare groene klei pasta is ook uitstekend te gebruiken voor pakkingen en kompressen. Geef je hele lichaam een reinigende pakking door de klei ruim op het hele lichaam aan te brengen. Laat de klei 20 minuten indrogen en verwijder de klei met een warme douche. De kant en klare groene klei pasta is ook te gebruiken als koud kompres. Een koud kleikompres onttrekt warmte aan de huid en het lichaam. Onder andere ideaal na training of sport!

  Groene klei als waswater:
  Klei is zelfs geschikt voor huiddtypes die geen zeep kunnen verdragen. Masseer de klei in op een vochtige huid om de poriën goed te reinigen. Daarna ruim spoelen met water.

  Waarschuwing
  Het komt zelden voor dat men allergisch is voor klei
  Klei na gebruik weggooien en ervoor zorgen dat kinderen en dieren er niet mee in aanraking kunnen komen. Klei is slechts voor éénmalig gebruik.
  Klei is een prachtig natuurproduct maar vervangt nooit een arts. Bij twijfelgevallen altijd een geneeskundige raadplegen voordat men overgaat tot het gebruik van klei.

  Vertargil Groene klei pasta tube bestel je snel en veilig online bij Drogist Regentesse. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden.

  Specificaties

  Artikelnummer114190
  EAN nummer8714243000346
  inhoud 100 gram
  collectie Lichaam
  Productsoort Overig lichaam
  Z-Index 15495515

  Shop meer