Terrasana Kombu - Drogist Regentesse
Menu
Terrasana Kombu

Terrasana Kombu

Terrasana Kombu

€ 12,59



    Omschrijving

    Terrasana Kombu

    Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu. In kombu zit van nature veel jodium. Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt.

    Kombu is een smaakvol en jodiumrijk zeewier dat je met rijst of bonen mee kunt koken om je gerecht meer (umami) smaak te geven. Kombu komt van het koude noordelijke eiland Hokkaido in Japan.

    Ingrediënten
    Gedroogd kombu zeewier.
    Kan schaaldieren, weekdieren en vis bevatten.

    Voedingswaarde per 100 gram 
    Energie152 kJ / 37 kcal
    Vetten
    - waarvan verzadigde vetzuren
    0 gram
    0 gram
    Koolhydraten
    - waarvan suikers
    2,4 gram
    0 gram
    Vezels9,4 gram
    Eiwitten1,8 gram
    Zout0,53 gram
    Jodium19,0 mg

    Gebruik
    Kook een (halve) strip met rijst, groente of peulvruchten mee voor extra umami. Verwijder de strip na het koken, die eet je niet op. Wil je dashi maken? Laat 1 strip kombu, 2 stuks shiitake en 1 liter water 4 tot 20 uur weken in de koelkast.

    Bewaren
    Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).

    Fabrikant/distributeur
    TerraSana 
    Postbus 70
    2450 AB Leimuiden

    Specificaties

    Artikelnummer893151
    EAN nummer8713576271744
    inhoud 100 gram
    Productsoort Overig reform/levensmiddelen

    Shop meer