Bonusan Vitamine D3 & K2 - Drogist Regentesse
Menu
Bonusan Vitamine D3 & K2

Bonusan Vitamine D3 & K2

Bonusan Vitamine D3 & K2

€ 29,99 € 28,19  Omschrijving

  Bonusan Vitamine D3 & K2

  Waarom de combinatie van vitamine D en vitamine K?
  Vitamine D en vitamine K zijn belangrijke partnervitaminen. Waar vitamine D zorgt voor normale calciumgehalten in het bloed, zorgt vitamine K voor de opname van calcium op de juiste plaats - in de botten - in plaats van ongewenste plekken zoals de nieren of de bloedvaten.

  Dat het een uitdaging is om voldoende vitamine D aan te maken, is algemeen bekend. Dit geldt niet alleen voor de donkere dagen in het najaar, ook in de lente en zomer kan onze lichaamseigen vitamine D-aanmaak tekortschieten. Zeker nu we de zon, de enige stimulans van vitamine D aanmaak in de huid, meer en meer vermijden. We zitten veel binnen en als we buiten komen dragen we een zonnebril, zonwerende kleding en zonnebrand. Bij het ontbreken of vermijden van zonlicht wordt vitamine D een essentieel nutriënt. Het wordt dan noodzakelijk om vitamine D op een andere manier aan te vullen. Vitamine D kunnen we uit onze voeding halen, uit vette vis zoals zalm en makreel, lever en eigeel. Helaas is de hoeveelheid vitamine D die via voeding kan worden aangereikt nooit zo hoog als eigen aanmaak in de huid en kampen we, vaak onbewust, met tekorten aan vitamine D.

  Recent heeft een meta-analyse van wetenschappelijk onderzoeken bewezen dat het nuttig is vitamine D suppletie te combineren met vitamine K, omdat deze twee vitaminen samenwerken. Vitamine K vinden we ook in de voeding. Groene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en peterselie zijn rijke bronnen van vitamine K1. In het lichaam is deze vorm echter relatief slecht opneembaar. Vitamine K2, met name menaquinon-7, wordt gezien als de meeste efficiënte bron van vitamine K. Deze vorm wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën en komt in beperkte mate voor in vlees, zuivel en eieren. Mede om die reden lukt het ons lichaam vaak niet om voldoende vitamine K uit onze voeding te halen. Een supplement kan dan uitkomst bieden.

  De voordelen van Bonusan Vitamine D3 & K2
  Bonusan Vitamine D3 & K2 bevat een hoge dosering van zowel vitamine D als vitamine K, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. De kleine, prettig slikbare softgel levert 75 mcg vitamine D3 en 90 mcg vitamine K2 en is daardoor inzetbaar als basissuppletie, maar ook als onderdeel van een therapeutisch traject. De adviesdosering van één softgel per dag kan het beste tijdens of vlak na de maaltijd ingenomen worden.

  Hoge kwaliteit dankzij biologische actieve vormen van vitamine D en K
  In al onze vitamine D producten verwerken wij uitsluitend vitamine D3. Deze vorm is effectiever in het verhogen van de vitamine D-spiegels dan vitamine D2. Vitamine D3 is, als biologisch actieve vorm, namelijk tot tien keer sterker. Ook voor vitamine K2 gebruiken we de biologisch actieve vorm menaquinon-7 (MK7), van K2VITAL®. Deze grondstof staat bekend om zijn hoge opneembaarheid en lange halfwaardetijd en maakt dat Bonusan Vitamine D3 & K2 enkel de hoogste kwaliteit grondstoffen bevat.

  Om een goede opname in het lichaam te borgen van de vetoplosbare vitaminen D en K, lossen wij deze op in een vetmatrix van extra vierge olijfolie. Bonusan Vitamine D3 & K2 bevat dan ook geen onnodige toevoegingen en geen toegevoegd omega-6. Zo voorkomen we dat het de omega-3 – omega 6 verhouding ongunstig beïnvloedt. De capsulewand kleurden wij donker met behulp van natuurlijk karamel, ten behoeve van de stabiliteit van de, van nature onstabiele, vitamine K2.

  Bonusan Vitamine D3 & K2 geeft uitkomst als dagelijkse aanvulling van vitamine D, omdat er bijvoorbeeld weinig blootstelling aan de zon plaatsvindt, of omdat u in een risicogroep valt. Raadpleeg een deskundige als u antistollingsmedicatie (bloedverdunners) gebruikt, vitamine K kan de werking daarvan beïnvloeden.

  Vitamine D3 draagt ertoe bij dat calcium goed wordt opgenomen uit de voeding en vitamine K2 zorgt vervolgens voor de opname van calcium in de botten. Bovendien draagt vitamine K2 bij tot een normale bloedstolling en ondersteunt vitamine D3 het immuunsysteem.

  Samenstelling per dagdosering van 1 softgel % RI*
  Vitamine D3 (als cholecalciferol)75 mcg (3000 IE)1500%
  Vitamine K2 (als menaquinon-7)    90 mcg             120%
  *RI - Referentie Inname  

  Ingredienten
  Extra vierge olijfolie, capsulewand (gelatine, glycerine, water), vitamine K2, vitamine D3, kleurstof (karamel).

  Gebruik
  Tenzij anders aanbevolen 1 maal daags 1 softgel tijdens of vlak na de maaltijd innemen. 

  Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. Overleg bij gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen) eerst met een deskundige alvorens dit product te gebruiken.

  Dit product is lichtgevoelig. Donker en bij kamertemperatuur bewaren.

  Fabrikant
  Bonusan B.V.
  Edisonstraat 64
  3281 NC Numansdorp
  Nederland

  Dit product is een voedingssupplement.

  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

  Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, behalve indien anders geadviseerd op het etiket.

  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

   

   

   

   

  Bonusan Vitamine D3 & K2 bestel je snel en veilig online bij Drogist Regentesse. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden.

  Specificaties

  Artikelnummer914116
  EAN nummer8711827106647
  inhoud 60sft
  collectie Voedingssupplementen
  Productsoort Vitamine multi
  Z-Index 16940695

  Shop meer